Nuo 2022 m. viešojo maitinimo įstaigos privalo informuoti savo klientus apie jautienos kilmę. 2025 m. vasario 13 d. paskelbus dekretą Nr. 2025-141, ši pareiga pateikti informaciją pradėta taikyti ir kiaulienai, avienai bei paukštienai. Šis dekretas atliepia trejopą poreikį: ūkininkų, kurie siekia atkreipti dėmesį į savo produkcijos išskirtinę
kokybę informuodami vartotojus, kad konkretus mėsos gabalas yra iš Prancūzijos; vartotojų, kurie nori žinoti valgomo produkto kilmę, nes prancūziški produktai
garsėja savo kokybe ir skoniu; ir restoranų savininkų, kurie prancūzišką kilmę laiko kokybės garantija ir konkurenciniu pranašumu.
Informacijos šaltinis: https://www.info.gouv.fr/actualite/linfogouv-du-19-fevrier-alpes-francaises-2030-origine-des-viandes-routes-plus-sures-et-egalite-professionnelle